Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Kliknij "Zamknij" aby zaakceptować naszą Politykę prywatności.

[ Zamknij ]

Wasze wpisy

Spotkania z historią w Wilanowie. Dania z Epoki Jana III Sobieskiego

Autor wpisu: Nowa_Kuznia
Data publikacji: 07.01.2013
Okres historyczny: Barok XVII w.

Dania z Epoki Jana III Sobieskiego to niepowtarzalny projekt edukacyjno-kulturowy stworzony we współpracy z Muzeum Pałacu w Wilanowie.

  Dania z Epoki to niepowtarzalny projekt edukacyjno-kulturowy realizowany pod patronatem Muzeum Pałacu w Wilanowie. Jest to oferta skierowana do grup turystycznych i szkolnych.
   Zamawiając w naszej XVIII - wiecznej restauracji Nowa Kuźnia dania pochodzące z pierwszej polskiej książki kucharskiej "Compendium ferculorum" napisanej przez Stanisława Czernieckiego - kuchmistrza wojewody krakowskiego Michała Lubomirskiego, nie tylko można poznać smaki przeszłości, ale także zapoznać się z nią „od kuchni”. Mistrz ceremonii w stroju z epoki w sposób niezwykle ciekawy opowie o staropolskiej kuchni i obyczajach społecznych. Przedstawi różne historie z królewskiego dworu, o których nie usłyszymy w Pałacu.
 

Podziel się:  

Oceń artykuł:
  Aktualna ocena: 3,4 (głosów: 1195)

Komentarze (0):

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować!

Mapa

Zaloguj się przez Facebook
Connect to your Facebook Account
Logowanie



rejestracja
zapomniałem hasła

Newsletter